اوسرین چیست؟ ویژگی و کاربرد های اوسرین
اوسرین چیست؟
اوسرین یا اوسریت در واقع یک لانولین الکل تصفیه شده خالص است که به صورت موم زرد رنگ در بازار ارائه شده است، اوسرین به هیچ عنوان بو و عطری ندارد و به عنوان یک امولسیونکننده قوی در آب و روغن شناخته شده است. ترکیبات سازنده اوسرین به هیچ عنوان در آب و روغن جدا نمیشوند، به همین دلیل است که پایداری بسیاری بالایی نیز دارد. پایداری اوسرین در آب و روغن باعث میشود تا مولکولهای آب درون اسیدهای چرب بدن پایدار باشد.
اوسرین خالص درصد چربی و کلسترول بسیار بالایی دارد، در صورتی که اوسرین برش خورده و ناخالص ترکیبی از کلسترول، لانوسترول، مشتقات دی هیدرو و الکلهای آلیفاتیک است. برای تصفیه کردن اوسرین و تهیه اوسرین خالص از روش تقطیر مولکولی استفاده میکنند، اوسرین در ساختار خود حدود 70 نوع الکل دارد.
اگر بخواهیم به تاریخچه کشف اوسرین نگاهی بیندازیم باید بگوییم این موم زرد رنگ برای اولین بار در سال 1900 توسط یک شیمیدان آلمانی به نام ایزاک لیپشوتز کشف شد. در واقع وی برای اولین بار اوسرین را از روغن پشم گوسفند استخراج کرد و ایزاک بود که برای اولین بار توانست امولسیون آب در روغن را پایدار کند.
روش تولید اوسرین
اوسرین از طریق فرآیند هیدرولیز قلیایی لانولین و لانولین الکل با گذر از مرحله تصفیه تولید میشود.
ویژگیهای اوسرین
- این ماده به دلیل پایداری در آب و روغن جذب آب بسیار بالایی دارد، میزان جذب آب این ترکیب 200 الی 400 است.
- اوسرین به هیچ عنوان به سلامت بدن انسان و محیط زیست آسیب وارد نمیکند.
- اوسرین به سرعت جذب پوست میشود.
- این ماده ویسکوزیته و پایداری بسیار بالایی دارد.
کاربردهای اوسرین
اوسرین در بخش دارویی و درمانی کاربرد بسیاری دارد. در واقع گرید دارویی این ماده دارای کلسترول بیشتری است تا در ساخت داروهایی چون ویتامین D، هورمونهای استروئیدی و کلستریل استرها از آن استفاده کرد. در گرید دارویی و درمانی اوسرین از روش تقطیر مولکولی استخراج میشود تا کلسترول چربی بالای خود را حفظ کند، این چربی برای ساخت داروها مادهای بسیار ضروری است.
یکی از مهمترین و پرکاربردترین استفادهها از ماده اوسرین در بخش آرایشی و بهداشتی است. از این موم زرد رنگ در ساخت و تهیه انواع کرمها، لوسیونها، مرطوب کنندهها، ماسکهای آبرسان استفاده میکنند.