صنایع شیمیایی

سوربات پتاسیم چیست؟

سوربات پتاسیم از جمله مهمترین و کاربردی ترین محصولات شیمیایی، به خصوص در صنایع غذایی و خوراکی، به شمار می‌رود. کیمیاگران قصد داشتند که بعضی از مواد را خالص و کامل کنند. یکی از اهداف اصلی‌شان این بود که «فلزات پایه» مثل مس را با استفاده از اکسیر، به فلزات گرانبها مثل طلا تبدیل کنند! بر خلاف تصورشان، اگر می‌توانستند مس را با روشی به‌صرفه به طلا تبدیل کنند، این مس نبود که ارزش می‌یافت، بلکه طلا ارزشش را از دست می‌داد. اما شیمیدانان امروزی، می‌توانند اکسیر مفیدتری بسازند. درباره‌ی ماده‌ی سوربات پتاسیم چیزی شنیده‌اید؟ ممکن است برای شما و بسیاری از افراد، این ماده همان اکسیر گمشده باشد که در صنایع غذایی به کار رود و لحظات طلایی رقم بزند. یا در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده شود و زیبایی‌تان را دو چندان کند. در این متن، همه چیز را درباره‌ی این اکسیر سفیدرنگ، به شما خواهیم گفت.

ساختار شیمیایی

خواص فیزیکی و شیمیایی سوربات پتاسیم

سوربات پتاسیم در واقع نمک پتاسیم اسید سربیک است و فرمول شیمیایی آن CH3CH=CH-CH=CH-CO2K می‌باشد. این نمک سفید، در آب حل می‌شود و در اصل ترکیبی ضدمیکروبی است. این ماده به شکل پودر وجود دارد و ماده‌ای پایدار است، مگر اینکه در کنار برخی عوامل اکسیدکننده‌ی قوی قرار گیرد. از نظر شیمیایی، اسید سربیک زنجیرۀ مستقیمی است که وزن مولکولی آن 112 و در دمای اتاق مادۀ جامد سفیدی است که دمای ذوب آن بین 123 تا 137 درجۀ سانتی‌گراد می‌باشد.

 

تاریخچه و نحوه پیدایش

سوربات پتاسیم برای نخستین بار در یکی از کوه‌های آمریکا پیدا شد. گرچه این ماده در برخی از انواع توت‌ها به صورت طبیعی به وجود می‌آید، ولی تقریباً تمام اسید سوربیک، که از آن سوربات پتاسیم مشتق می‌شود، به صورت صنعتی تولید می‌گردد.

 

کاربرد سوربات پتاسیم

در این قسمت، مهمترین موارد کاربرد سوربات پتاسیم را باهم بررسی می‌کنیم؛ این ماده، ضد کپک است و کاربردهای گوناگونی در مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی دارد.

سوربات پتاسیم در صنایع غذایی

سوربات پتاسیم در صنایع غذایی

کاربرد اصلی این محصول در مواد نگهدارندۀ غذایی است و باعث افزایش مدت زمان استفاده مواد غذایی و مانع رشد قارچ و کپک می‌شود. سوربات پتاسیم را می‌توانید در بسیاری از مواد غذایی معروف پیدا کنید. این ماده‌ی نگهدارنده‌، ویژگی‌های مواد غذایی، مانند طعم، بو یا ظاهر آن‌ها را تغییر نمی‌دهد و نکته‌ی مهم این است که در دمای اتاق، به فعالیتش ادامه می‌دهد. این ماده در مواد غذایی گوناگونی مانند موارد زیر استفاده می‌شود:

  • مواد پخته‌شده
  • کمپوت‌ها و سبزیجات کنسرو
  • پنیر
  • گوشت و میوه‌ی خشک‌شده
  • بستنی
  • نوشیدنی‌ها و آب‌میوه‌ها
  • ماست

 

کاربرد در لوازم آرایشی و بهداشتی

ساخت محصولات مراقبت از پوست و مو، بدون استفاده از عوامل ضدقارچی، ضدباکتری و ضدویروس، ممکن نیست. سوربات پتاسیم این خصوصیت‌ها را دارد. می‌دانستید این اکسیر در تولید لنز آبی‌رنگی که به چشم می‌زنید و سایه‌ی چشمی که زیباترتان می‌کند، نقش دارد؟ سوربات پتاسیم به جای پارابن، که ماده‌ای مضر برای سلامتی است، به عنوان ماده‌ی ضدمیکروب و نگهدارنده در لوازم آرایشی و بهداشتی زیر کاربرد دارد:

  • سایه‌ی ابرو و سایر لوازم آرایشی
  • شامپوها و مرطوب‌کننده‌ها
  • محلول لنز تماسی

سوربات پتاسیم در شراب

سوربات پتاسیم در شراب

رستوران‌های فست‌فود مانند مک‌دونالد، به معنای واقعی از این ماده برای کسب درآمد عظیم استفاده می‌کنند. مک‌دونالد که جزء پردرآمدترین رستوران‌های دنیاست، میلک شیک‌ها و سیروپ کیک گرم خود را با سوربات پتاسیم سرو می‌کند. این محصول همچنین تثبیت‌کننده‌ی شراب است. این ماده وقتی به شراب اضافه می‌شود، اسید سوربیک تولید می‌کند. سوربات پتاسیم در این ترکیب یک تیر و دو نشان است؛ وقتی تخمیر تمام شده است، سوربات پتاسیم می‌تواند با استفاده از مخمر باقیمانده، شکر و دی‌اکسید کربن را به الکل تبدیل کند. در مقابل، در هنگام شیرین کردن شراب، از این اکسیر ارزشمند به همراه سدیم متابی‌سولفیت، برای جلوگیری از تخمیر مجدد استفاده می‌شود.

سوربات پتاسیم همچنین به عنوان نگهدارنده، در غذای گربه‌ها و سگ‌ها و غذای سایر حیوانات استفاده می‌شود. تحقیقات ثابت کرده‌اند که این ماده، هیچ تهدیدی علیه سلامتی این حیوانات ایجاد نمی‌کند.

 

ایمنی و نگهداری

این ماده در شکل خام خود، باعث سوزش پوست، چشم و دستگاه تنفسی می‌شود. غلظت تا 0.5 درصد، تأثیر چندانی روی پوست ندارد. به عنوان افزودنی به مواد خوراکی، از غلظت 0.025 درصد تا 0.1 درصد آن استفاده می‌شود. در آمریکا، استفادۀ غلظت بیشتر از 0.1 درصد این محصول در مواد غذایی مجاز نیست. حداکثر پتاسیم سوربات مجاز برای استفادۀ روزانه توسط انسان، 25 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن انسان یا 1750 میلی‌گرم به ازای فرد بزرگسال معمولی (70 کیلوگرم) است. در برخی شرایط، به ویژه در غلظت‌های بالا یا در ترکیب با نیترات‌ها، شاید این ماده فعالیت سمی داشته باشد. ولی سازمان‌های تنظیم مقررات، مانند سازمان مواد غذایی و کشاورزی سازمان ملل و سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا، این محصول را در حالت کلی بی‌خطر می‌دانند. سازمان EWG (فعال در حوزۀ محیط‌‌‌ زیست) امتیاز این ماده را 3 (با خطر متوسط) تعیین کرده است.

خرید سوربات پتاسیم

خرید سوربات پتاسیم

اگر می‌خواهید از این محصول ارزشمند برای افزایش طول عمر مواد غذایی استفاده کنید، یا با کاربرد آن در لوازم آرایشی و بهداشتی به سلامت و زیبایی مردم کمک کنید و یا هر کاربرد دیگری برای آن متصور هستید، ما آماده‌ایم که در این راه به شما کمک کنیم. این اکسیر را به قیمت مناسب و کیفیت عالی برایتان تأمین می‌کنیم تا به وسیله آن، مس را به طلا تبدیل کنید! برای سفارش خرید سوربات پتاسیم با ما تماس بگیرید.

 

فروش سوربات پتاسیم

اگر به این محصول دسترسی دارید و جزء فروشندگان و تامین کنندگان آن هستید، با توجه به گستره‌ی کاربرد این ماده، آماده‌ایم که با بهترین قیمت، آن را از شما خریداری کنیم. در این مسیر، فقط حلقه‌ای از زنجیره‌ای هستیم که از شما شروع می‌شود، با تولیدکننده ادامه پیدا می‌کند و در نهایت در قالب مواد غذایی خوش طمع و لوازم آرایشی و بهداشتی درجه یک، به خانه‌هایتان برمی‌گردد. همین حالا، برای سفارش فروش سوربات پتاسیم با ما تماس بگیرید.

 

برترین تامین کنندگان سوربات پتاسیم
بازرگانی کیمیا شیمی پایدار سوربات پتاسیم بازرگانی کیمیا شیمی پایدار
نگین تجارت پیام سوربات پتاسیم نگین تجارت پیام

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا