مواد اولیه آرایشی بهداشتیمواد اولیه دارویی

تیلوز چیست ؟

تیلوز ترکیباتی غیر یونی هستند که در ساختار خود دارای سه حلقه هیدروکسیل است، این ماده از خانواده هیدروکسی متیل سلولز بوده که یک پلیمر طبیعی محسوب می‌شود. تیلوز به شکل پودری سفید رنگ یا بژ بوده و زمانی که در آب حل شود، حلقه‌های کلوئیدی تشکیل می‌دهد. این ماده به هیچ عنوان سمی نبوده اما درصد احتراق بالایی دارد به طوری که با مقدار کمی اکسید واکنش نشان می‌دهند.

خرید تیلوز

امروزه تیلوزها در بازار گریدهای مختلفی دارند، از 400 تا 200000 عرضه شده ‌است اما آنچه که در کشور بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، گرید 400 تیلوز است.

ویژگی‌های تیلوز (غلظت دهنده سلولزی)

  •  تیلوز به هیچ عنوان با حرارت و دمای بالا به نقطه جوش و ذوب نمی‌رسد.
  •  تیلوز، محلول در آب بوده که هم در آب سرد و هم در آب گرم حل خواهد شد.
  •  در صورت ترکیب با پلیمرهای موجود در آب، محلول‌های الکترولیکی غلیظی را به وجود خواهد آورد.
  •  یکی از ویژگی‌های مهم تیلوز، ویسکوزیته پایدار و بالای آن است که مانع کپک زدن خواهد شد.
  •  اگر میزان PH و دمای آن را بالا ببرید، می‌توانید سرعت انحلال آن را هم افزایش دهید.

کاربرد های تیلوز 

تیلوز در ساختمان سازی:

از تیلوز در صنعت ساختمان‌سازی و ساخت انواع مواد و مصالح، به عنوان چسب و ترمیم‌کننده قطعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دیگر مصارف تیلوز و تالک میتوان به صنعت کاشی و سرامیک اشاره کرد..

کاربرد تیلوز در محصولات آرایشی و بهداشتی:

تیلوز به عنوان یک ماده چسبنده و قوام‌آورنده به محصولات مراقبتی از پوست و مو و محصولات آرایشی اضافه خواهد شد. استفاده از این ماده در بخش آرایشی و بهداشتی کاملا بی‌ضرر بوده و تنها باعث افزایش ثبات و سازگاری مواد با یکدیگر می‌شود.

تیلوز در محصولات آرایشی و بهداشتی چون ریمل، شامپو، ماسک مو، ریمل مژه، محصولات مراقبت از دندان و محصولات مراقبت از پوست صورت استفاده می‌شود.

تیلوز در صنعت ساخت سرامیک:

استفاده از تیلوز در بخش ساخت سرامیک نیز بسیار رایج است. با استفاده از این ماده چسبندگی قطعات افزایش پیدا می‌کند و در مخلوط اکستروژن متالوژی، نقش نگهدارنده آب را به عهده خواهد داشت. قدرت و مقاومت بالای این ماده باعث شده تا در مقایسه با پلاستیسایزرها، سورفکتانت‌ها و دیسپرس‌کننده‌ها بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد.

کاربرد تیلوز در بخش دارویی و درمانی:

از این ماده در فرمولاسیون قرص‌های خوراکی و کپسولی نیز استفاده فراوانی می‌شود. تیلوز بیشتر در ساخت و تهیه داروهایی استفاده می‌شود که مربوط به بیماری‌های گوارشی و روده است.
همچنین در ساخت و تهیه داروهای مربوط به بیماری اشک چشم هم از تیلوز استفاده می‌شود.

کاربرد تیلوز در بخش نفت و گاز:

در بخش نفت، تیلوز افزایش‌دهنده حجم تولیدی نفت و میزان حفاری است. از دیگر کاربردهای تیلوز در بخش نفت و گاز می‌توان به تکمیل چاه‌های نفت و گاز و اصلاح رئولوژی در مایعات حفاری این بخش اشاره کرد.

تیلوز در صنعت نفت

شرایط نگهداری و نکات ایمنی تیلوز

گاز و بخار تیلوزها می‌تواند باعث احتراق و آتش‌سوزی شود، به همین دلیل بهتر است آن را در ظروف مات و به دور از تابش نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. به دلیل احتمال اشتعال بالای تیلوز، این ماده نباید در معرض تماس با حرارت و گرما قرار بگیرد.
تیلوزها اگر در بسته‌بندی اولیه خود قرار داشته باشند تا یک سال کیفیت اولیه خود را حفظ خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا