مواد اولیه رنگ و رزین

کفپوش اپوکسی چیست؟

کفپوش اپوکسی (Epoxy flooring) ماده‌ای دو جزئی از جنس پلیمر است که بعد از خشک شدن حالت شفاف و شیشه‌ای پیدا می‌کند. این محصول از دو ماده به نام‌ رزین اپوکسی و هاردنر اپوکسی ساخته شده است که باید با اندازه‌های دقیق و مشخص، به شیوه صحیح با هم ترکیب شوند. از کفپوش اپوکسی می‌توان در سطوح صیقلی و صاف همچون سرامیک، کاشی، بتن و سنگ استفاده کرد.
به طور کلی بیش از 10 مدل کفپوش اپوکسی وجود دارد. اما از مهم‌ترین و پرکاربردترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

کفپوش اپوکسی سه بعدی

انواع کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال

این مدل کفپوش به دلیل جذب کمترین آلودگی و میکروب بیشتر در بیمارستان‌ها و اتاق‌های عمل مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ساخت این کفپوش‌ها از ذرات نانو استفاده می‌شود، تا جذب میکروب را به حداقل برساند.

کفپوش اپوکسی سه بعدی

در این مدل، نقاشی‌هایی با کفپوش‌های اپوکسی تلفیق شده و جلوه بسیار زیبا و سه بعدی را به وجود آورده‌اند. این کفپوش‌ها بیشتر برای منازل و به خصوص اتاق کودکان، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

این مدل کفپوش از جمع شدن بارهای الکتریکی بر روی یک نقطه جلوگیری می‌کند. معمولاً در اتاق‌های سرور و اتاق‌های جراحی که نسبت به الکتریسیته ساکن حساس هستند، از کفپوش آنتی استاتیک استفاده می‌کنند.

کفپوش اپوکسی صنعتی

معمولا در سطوحی که بیشتر ماشین‌آلات سنگین و صنعتی از آن عبور می‌کنند، از این مدل کفپوش استفاده می‌شود. مقاومت این نوع کفپوش به قدری بالاست که از آن در کارخانه‌ها و مراکز صنعتی استفاده می‌گردد.

انواع کفپوش های اپوکسی از نظر کاربرد

کفپوش های اپوکسی بسیار زیادی وجود دارد که هر کدام کاربرد مختص به خود را دارند و می توان از آن ها برای امور گوناگون استفاده کرد. برای درک هر چه بهتر این موضوع سعی کرده ایم برخی از انواع کفپوش های اپوکسی را بسته به نوع کاربردی که دارند، ذکر کنیم. با ما همراه باشید.

کفپوش اپوکسی بیمارستان:

بیمارستان ها دارای محیط های استریل و تمیز هستند که مدام ضدعفونی می شوند. با توجه به این شرایط، کفپوشی که برای بیمارستان ها در نظر گرفته می شود می بایست خاصیت ضد باکتری داشته باشند.

نوعی خاص از کفپوش های اپوکسی ساخته می شود که خاصیت ضد باکتریایی دارند و از آن در بیمارستان ها، درمانگاه ها و سایر مراکز درمانی استفاده  می شود.

کفپوش اپوکسی وزرشی:

نوع دیگری از کفپوش های اپوکسی، کفپوش اپوکسی ورزشی می باشد. این نوع کفپوش اپوکسی در سالن های ورزشی، باشگاه ها و… مورد استفاده قرار می گیرد‌. اصولا این نوع کفپوش ها، بسیار مقاوم هستند و در برابر ضربات گوناگون از خود مقاومت نشان می دهند. همچنین سطوحی مقاوم در برابر سُر خوردن هستند تا ورزشکاران بتوانند به بهترین شکل تمرینات خود را انجام دهند.

کفپوش اپوکسی پارکینگ:

پارکینگ ها، از جمله محل های پر تردد محسوب می شود که گاها حجم ترافیک در آن ها افزایش پیدا می کند. در نتیجه سطوح پارکینگ ها فشار زیادی را تحمل می کنند. به همین علت می بایست کفپوشی برای ساخت پارکینگ ها در نظر گرفت که مقاومت خوبی در برابر فشار داشته باشند. کفپوش های اپوکسی مخصوص پارکینگ، بسیار مقاوم هستند و برای استفاده در پارکینگ ها ساخته شده اند.

کفپوش اپوکسی کارخانجات:

در کارخانجات گوناگون به ویژه کارخانجات مواد شیمیایی، محصولات شیمیایی مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام خواص و ویژگی های مختص به خود را دارند. در واقع برخی از محصولات شیمیایی خورنده هستند، برخی خاصیت اسیدی و یا بازی دارند و…. به همین علت ساخت کارخانجات با دقت بسیار زیادی انجام می شود. یکی از قسمت های مهم هر کارخانه ای کفپوش آن می باشد. برای کارخانه های مختلف می توان از کفپوش های اپوکسی مخصوص کارخانجات استفاده کنید. چرا که مقاومت بسیار خوبی در برابر مواد با PHهای مختلف دارند.

کاربرد کفپوش اپوکسی

کاربرد کفپوش اپوکسی

  • قابل استفاده در کف‌سازی فضاهای صنعتی مانند کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و مراکز صنعتی
  • قابل استفاده در کف‌سازی مراکز خرید، باشگاه‌ها، استخرها، فرودگاه، فروشگاه‌ها، مجتمع‌های تجاری، خانه و سرویس‌های بهداشتی
  • قابل استفاده در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و درمانگاه‌ها
  • کف‌سازی شهربازی‌های پوشیده و سالن‌های بازی
  • کف‌سازی کارخانه‌های تولید موادغذایی

نحوه اجرای کفپوش اپوکسی

برای اجرای کفپوش اپوکسی، سطح مورد نظر در ابتدای کار باید عاری از هرگونه آلودگی، چربی و لکه رنگ باشد؛ به این دلیل که کفپوش بعد از خشک شدن کاملاً شفاف و شیشه‌ای خواهد شد و هرآنچه در زیرکار باشد را به طور آشکار نشان خواهد داد. سطح کار مورد استفاده علاوه بر صاف و صیقلی بودن، باید کمی ناهمواری و زبری هم داشته باشد. اگر سطحی زبری و ناهمواری نداشته باشد، با استفاده از دستگاه‌ها و ابزارهای مخصوص، آن را اعمال می‌کنند تا بتوان کفپوش اپوکسی را اجرا کرد.
دو ماده رزین اپوکسی و هاردنر به مدت 10 الی 15 دقیقه با هم ترکیب می‌شوند تا مایعی شفاف و بدون حباب به دست آید. البته میزان ترکیب این دوماده در مارک‌ها و برندهای مختلف، متفاوت است. اما معمولاً یا به نسبت یک به یک یا به نسبت دو به یک با یکدیگر ترکیب می‌شوند.

نحوه اجرای کفپوش اپوکسی

ویژگی‌ها و مزایا کفپوش اپوکسی

  • بسیار مقاوم در برابر حرارت، ضربه و فشارهای خارجی
  • قدرت چسبندگی بسیار بالا
  • قابل شست‌وشو
  • افزایش مقاومت‌ سطوح زبر در برابر عوامل مخرب
  • به عنوان یک عایق الکتریکی برای سطوح زیرین
  • خواص آنتی باکتریال

مزایای کفپوش اپوکسی

مشخصات ظاهری کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی از دو ماده رزین اپوکسی شفاف و بی‌رنگ و هاردنر که یک مایع شفاف و زرد رنگ است ساخته شده است. معمولاً پس از ترکیب این دو ماده باید در عرض 30 دقیقه آن را روی سطح مورد نظر اعمال کرد. و در غیر اینصورت حالتی ژله‌ای پیدا می‌کند و کارایی خود را از دست می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا