نفوذگر سیمانی چیست؟ مزایا و کاربرد نفوذگر سیمانی
نفوذگر سیمانی چیست؟
برای آببندی بتن و جلوگیری از ورود آب به درون بتن یا سازه از مواد مختلفی مانند آب بند بتن و… استفاده میشود. یکی از این مواد آببندی، نفوذگر سیمانی است. نفوذگر سیمانی ( Cement penetrator )، بر پایه سیمان و مواد معدنی ساخته شده و مانع از نفوذ آب و سایر سیالات به درون بتن و سازههای بتنی میشود. درواقع کیفیت و کارایی این نفوذگر سیمانی به قدری بالاست که از آن به عنوان یک آببند نفوذناپذیر دائمی و همیشگی یاد میکنند. با اعمال پودر نفوذگر به سطح بتنی مورد نظر، مقاومت بتن در برابر فشارهای خارجی، واکنشهای شیمیایی، اسیدی و قلیایی محیط خارجی افزایش پیدا خواهد کرد.
کاربرد نفوذگر سیمانی
- آببندی ملات پایه سیمان و پایه بتنی
- آببندی لولههایی که در معرض تماس با آب قرار دارد و سطوحی چون: استخرها، فاضلاب، مخازن آب، کانالهای آب، آکواریوم، سدها و…
- آببندی سطوح بتنی روی خشکی چون تونلها، اسکلهها و سازههایی که در برابر رطوبت قرار دارند.
- از بین بردن رطوبت و نم زدگی
- قابل استفاده برای درزها و شکافهای سرد
- قابل استفاده برای آببندی سطوح قدیمی و ترمیم ترکهای بتن
نحوه استفاده از نفوذگر سیمانی
برای استفاده از این نفوذگر ابتدا باید سطح مورد نظر عاری از هرگونه چربی، لکه رنگ، زنگزدگی، گردوخاک باشد و بتن یا سطح زیرین مورد نظر کاملا خشک شده باشد. نفوذگر سیمانی را باید با آب ترکیب کرد این میزان آب معمولا برای ساخت نفوذگر دوغابی حدود 40 تا 45 درصد پودر نفوذگر مورد استفاده است، اما برای آببندی حفرههای بزرگ نباید از روش دوغابی استفاده کرد معمولا برای آببندی حفرههای بزرگ از حالت خمیری نفوذگر استفاده میکنند به این ترتیب باید مقدار آب مورد استفاده بسیار کمتر از حالت دوغابی باشد. به منظور کیفیت و بازده بیشتر بهتر است آب با پودر به مدت 10 دقیقه ترکیب شود. پس از آمادهسازی مخلوط تنها 30 دقیقه برای اعمال آن روی سطح موردنظر زمان نیاز دارید در غیراینصورت مخلوط حالت ژلهای پیدا میکند و فرآیند خشک شدن آن آغاز خواهد شد.
اگر از نفوذگر سیمانی حالت دوغابی برای آببندی سطوح استفاده میشود برای بازده و کیفیت بیشتر بهتر است این دوغاب را در دو مرحله به روی کار اعمال کنید، اما برای اعمال نفوذگر سیمانی خمیری به روی سطح مورد نظر تنها باید از کاردک استفاده کنید تا تمامی حفرهها اعم از بزرگ و کوچک آببندی شود. ضخامت نفوذگر سیمانی خمیری روی سطح موردنظر نباید بیشتر از 10 میلیمتر باشد.
مزایای نفوذگر سیمانی
- افزایش مقاومت بتن در برابر فشارهای خارجی
- نفوذ بسیار بالا به بتن و جلوگیری از نفوذ آب به درون آن
- مقاومت بسیار بالا در برابر واکنشهای اسیدی و یونهای منفی محیط
- از بین برنده تمام حفرهها و ترکهای ریز و جزئی بتن
- اعمال آسان و بسیار مقرون به صرفهتر در مقایسه با سایر آببندها
مشخصات ظاهری نفوذگر سیمانی
نفوذگر سیمانی، پودری خاکستری رنگ است که در ساختار آن از هیچ یون کلر استفاده نشده است به همین منظور نه برای محیط زیست و نه برای سلامتی انسان هیچگونه خطر و ضرری ندارد. نفوذگر سیمانی را میتوان در بستهبندی اولیه خود به مدت سه سال به دور از تابش نورخورشید و در دمای +10 تا +35 نگهداری کرد.