مواد اولیه آرایشی بهداشتیمواد اولیه رنگ و رزینمواد اولیه شوینده

انواع غلظت ‌دهنده

غلظت دهنده چیست ؟

به موادی غلظت‌ دهنده گفته می‎شود که ویسکوزیته محصول مورد نظر را افزایش دهد. این غلظت ‌دهنده‌ها هم در محصولات پایه آب و هم در محصولات پایه استفاده می‌شود. غلظت ‌دهنده علاوه بر افزایش ویسکوزیته محصول مورد نظر تاثیرات دیگری از جمله ضد رسوب بودن، ته‌نشینی و جریان‌پذیری را نیز خواهد داشت.

انواع غلظت دهنده 

  1.  غلظت‌ دهنده اکریلاتی
  2.  غلظت‌ دهنده سلولزی
  3.  غلظت‌ دهنده پلی‌یورتانی
  4.  فیوم سیلیکا

غلظت دهنده ها

غلظت ‌دهنده اکریلاتی

در این نوع غلظت ‌دهنده، کوپلمیرهای متا اکریلیک اسید به همراه اتیل اکریلات استر باعث افزایش ویسکوزیته محصول مورد نظر خواهند شد. غلظت‌ دهنده اکریلاتی در مقایسه با نوع سلولزی تنها تفاوتشان رد نوع استفاده از آن‌ها است، غلظت‌ دهنده اکریلاتی به هیچ عنوان مورد حمله میکروارگانیستم‌ها قرار نخواهد گرفت و همین موضوع در محیط‌های قلیایی به جذب آب بیشتر کمک خواهد کرد.

نوع دیگری از غلظت ‌دهنده‌های اکریلاتی وجود دارد که به آن غلظت‌ دهنده غیرتجمعی گفته می‎شود که در محیط‌های قلیایی به جای جذب آب، ph محیط را افزایش می‌دهند و ویسکوزیته محصول افزایش پیدا خواهد کرد و به طور کلی می‌توان گفت؛ نگهداری از محصولاتی که آب‌گریز هستند به مراتب بهتر و راحت‌تر از محصولات دو جانبه است.

غلظت ‌دهنده سلولزی

این غلظت ‌دهنده‌ها از خانواده اترها بوده، از این رو قدرت جذب آب بسیار بالایی دارد. از دیگر خواص غلظت‌ دهنده‌های سلولزی می‌توان به پایداری و انبارداری راحت‌تر، ضد شره، نگهداری آب بیشتر و … اشاره کرد.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این غلظت ‌دهنده این است که هیچگونه محدودیتی ندارند و در هر فرمول و محصولی می‌توان آن را استفاده کرد. این غلظت ‌دهنده‌های سلولزی به هیچ عنوان به تنهایی نمی‌توانند در برابر میکروارگانیستم‌ها مقاومت کنند، به همین دلیل باید موادی وجود داشته باشد و تنها بایوساید می‌تواند نگهدارنده بسیار مناسبی برای این محصولات باشد.

غلظت ‌دهنده سلولزی در مواد شوینده

انواع غلظت ‌دهنده‌های سلولزی 

  1.  متیل هیدورکسی اتیل سلولز
  2.  هیدروکسی اتیل سلولز
  3.  هیدروکسی پروپیل متیل سلولز
  4.  اتیل هیدروکسی اتیل سلولز
  5.  کربوکسی متیل سلولز

یکی از مهم‌ترین و پرکاربردی‌ترین غلظت‌ دهنده‌ها هیدروکسی اتیل سلولز نام دارد. از این نوع غلظت‌ دهنده بدون هیچ محدودیتی می‌توان در صنایع مختلفی چون رنگ و رزین اپوکسی، محصولات آرایشی و بهداشتی، چسب و مواد شوینده و… استفاده می‌کنند.

از ویژگی‌های غلظت ‌دهنده‌های سلولزی می‌توان به مواردی چون سازگاری بیشتر با پیگمنت‌ رنگی، نگهدارنده آب بیشتر، حداقل تاثیر به روی براقیت رنگ و رزین و جلوگیری از پاشیده شدن رنگ اشاره کرد.

غلظت ‌دهنده پلی یورتانی

غلظت‌ دهنده پلی یورتانی نسل جدیدی از غلظت‌ دهنده‌های پایه آب است. یکی از مزایای استفاده از این غلظت‌ دهنده استفاده در ph های مختلف است. این گروه از غلظت‌ دهنده‌ها در برابر میکروارگانیسم‌ها مقاوم بوده و به راحتی می‌توان از آن‌ها در بخش‌های مختلف استفاده کرد.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های غلظت ‌دهنده پلی یورتان که باعث شده تا نسبت به سایر غلظت ‌دهنده‌ها بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد، وابسته نبودن آن به دماست. این غلظت‌ دهنده را می‌توان در هر دما و حرارتی استفاده کرد.

غلظت دهنده فیوم سیلیکا

فیوم سیلیکا

یکی دیگر از مواد افزودنی فیوم سیلیکا است که به طور عمده در رنگ‌های پایه حلال به عنوان یک غلظت‎ دهنده و به عنوان یک رسوب‎دهنده مورد استفاده قرار می‌گیرد. فیوم سیلیکاها معمولا به دو نوع آب دوست و آب‌گریز تبدیل می‌شوند. معمولا نوع آب‌دوست آن را در محصولاتی استفاده می‌کنند که حلالیت غیرقطبی و قطبیت بسیار پایینی دارند، محصولاتی چون رزین اپوکسی، پلی استرها و….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا