صنایع شیمیایی

روان کننده زودگیر چیست؟

مواد افزودنی متعددی با نام روان کننده در صنعت تولید می شود که به ترکیبات بتنی افزوده می شود تا بتنی با کیفیت بالا ایجاد شود. انواع روان کننده های بتن که شامل روان کننده های دیرگیر بتن ، روان کننده های زودگیر بتن و… می باشد. اگر از تولیدکنندگان بتن هستید، خواندن این مقاله به شما توصیه می شود.

روان کننده زودگیر بتن چیست؟

روان کننده زودگیر بتن، با نام لاتین Instant Lubricants به ترکیبات بتنی افزوده می شود. همان طور که از نام این محصول پیداست، این محصول منجر به روان شدن بتن می شود. در واقع حضور این ماده در ساختار بتن، باعث پراکنده شدن ذرات سیمان می شود و در نهایت باعت ایجاد خاصیت روان کنندگی در بتن می شود.

این روان کننده، علاوه بر ایجاد خاصیت روان کنندگی در زمان خشک شدن بتن در میزان آب موجود در ساختار بتن تغییراتی ایجاد می کند. در واقع حضور این نوع روان کننده در ساختار بتن به کاهش حدود ۲۰ درصدی آب مصرفی بتن کمک می کند. همچنین زمان خشک شدن بتن را کوتاه تر می کند.

به علت داشتن خواص و ویژگی های منحصر به فرد، از این روان کننده برای امور مختلف، استفاده می شود.

کاربرد روان کننده زودگیر

ویژگی ها و خواص روان کننده زودگیر:

روان کننده زودگیر بتن، یک مایع قهوه ای رنگ می باشد که علاوه بر ایجاد خاصیت روان کنندگی و پر شدن تمامی حفره ها، به افزایش میزان مقاومت بتن کمک می کند و منجر به ایجاد بتنی مقاوم و سخت می شود که در برابر فشارهای بالا و همچنین تمامی عوامل خارجی مخرب بسیار مقاوم است.

استفاده از این محصول باعث سرعت بخشیدن به فرآیند بتن ریزی می شود و کار با سرعت بیشتری پیش می رود و در نهایت زمان کمتری را به خود اختصاص می دهد. به همین علت در هزینه ها صرفه جویی می شود.

مصرف آب در تولید بتن، بسیار زیاد می باشد که این مشکل با استفاده از این دسته از روان کننده ها تا حدود زیادی برطرف می شود. زیرا می تواند مصرف آب در این صنعت را به طرز چشمگیری کاهش دهد.

نحوه استفاده از روان کننده زودگیر بتن

چه زمانی از روان کننده های زودگیر بتن استفاده می شود؟

از روان کننده های زودگیر بتن برای امور مختلف استفاده می شود که در ادامه به شرح موارد استفاده از این محصول می پردازیم…

یکی از عمده موارد استفاده از روان کننده های زودگیر، بتن ریزی در فصول سرد سال می باشد. این نوع روان کننده در هوای سرد به فرآیند بتن ریزی کمک بزرگی می کند.

از روان کننده های زودگیر بتن جهت تولید بتن های مقاوم و سخت استفاده می شود. در واقع حضور این ماده شیمیایی در بتن، مقاومت اولیه بتن را افزایش داده و همچنین امکان قالب برداری با سرعت بیشتری را فراهم می کند.

زمانی که در تهیه بتن، به طور همزمان نیاز به خاکستر بادی و همچنین پودر میکروسیلیس می باشد، از این دسته از روان کننده ها استفاده می شود زیرا امکان استفاده همزمان این دو ماده را فراهم می کند.

ویژگی‌های روان کننده زودگیر

کاربردهای روان کننده های زودگیر بتن:

روان کننده های مختلف کاربردهای مختص به خود را دارند. در این قسمت سعی کرده ‌ایم کاربرد این ماده شیمیایی را شرح دهیم تا در زمان خرید بتوانید بهتر تصمیم گیری کنید.

  • از کاربردهای روان کننده های بتن می توان به بتن ریزی به وسیله پمپ اشاره کرد.
  • این دسته از روان کننده ها برای بتن ریزی و ساخت بتن در مناطق سردسیر استفاده می شوند. روان کننده های زودگیر بتن این امکان را فراهم می کنند که بتن های مسلح و غیر مسلح در مناطق سردسیر ساخته شوند.
  • بتن ریزی ستون ها و تیرهای مختلف و همچنین دیوارهای برشی از دیگر کاربردهای این دسته از روان کننده ها می باشد.
  • از دیگر کاربردهای روان کننده های زودگیر بتن می توان به تهیه و تولید انواع قطعات از پیش ساخته شده اشاره کرد.

روش استفاده از روان کننده زودگیر بتن:

تولیدکنندگان و صنعتگرانی که از روان کننده های زود گیر بتن استفاده می کنند، بهتر است با چگونگی استفاده و همچنین نحوه اختلاط این ماده افزودنی آشنا باشند. به همین علت در این قسمت نحوه اختلاط این ماده را شرح داده ایم:

در قدم اول می بایست روان کننده بتن را رقیق کرد. برای این منظور به اندازه دو برابر حجم ماده افزودنی، آب محیا کرده و روان کننده را رقیق کرده.

در قدم دوم ماده فوق به بتنی با اسلامپ ۵ تا ۸ سانتی متر، اضافه می شود. در این قسمت به خاطر داشته باشید که حدود ۵ دقیقه زمان لازم است که ماده افزودنی به صورت کامل با بتن مخلوط شود و ماده یک نواخت حاصل شود.

شرایط نگهداری از روان کننده زودگیر:

این نوع ماده افزودنی در صورتی که در بسته بندی اولیه خود باشد، تا یک سال پس از زمان تولید، قابلیت مصرف دارد. به خاطر داشته باشید که محیطی که برای نگهداری و انبارداری این محصول در نظر می گیرید دارای شرایط مناسب، به دور از هرگونه حرارت و یا تابش نور خورشید باشد و دمای محیط از ۳۵ درجه سانتی گراد تجاوز نکند. همچنین دمای انبار را به گونه ای تنظیم کنید که زیر ۵ درجه سانتی گراد نباشد و از یخ زدگی محصول جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا