مواد اولیه رنگ و رزین

گروت چیست ؟

گروت با نام لاتین Grout از جمله محصولات پرکاربرد محسوب می شود که بسیار شبیه به ملات است. از این محصول برای پر کردن، تعمیر و ترمیم فضاهای خالی همچون درزها و ترک های ریز و درشت، عمیق و سطحی استفاده می شود.

خرید گروت از سایت شیمی بازار

گروت ماده ای بر پایه آب و مواد سیمانی می باشد که می تواند دارای سنگدانه باشد. به علاوه سایر مواد افزودنی نیز می توانند در ساختار آن حضور داشته باشد و منجر به تشکیل انواع گروت می شود.

در ساختار گروت شاهد مقادیر زیادی از آب هستیم. در واقع میزان آب موجود در گروت به حدی زیاد است که این ماده به صورت کامل جاری می شود.

گروت از جمله مصالح پرکاربرد می باشد که در موارد بسیار زیادی استفاده می شود. در واقع هر زمانی که نیاز به مقاومت بالا باشد، می توان از این محصول استفاده کرد.

انواع گروت

گروت (grout ) مواد افزودنی برپایه سیمان، آب، الیاف پلی‌پروپیلن و ماسه است که با اعمال به روی سطح مورد نظر تمامی منافذ، ترک‌ها و حفره‌های بزرگ و کوچک را پر خواهد کرد و مقاومت سازه مورد نظر را در برابر عوامل مخرب محیطی به شدت افزایش خواهد داد. گروت‌ها بر اساس درجه مقاومت‌شان به چند دسته تبدیل می‌شوند:

گروت اپوکسی

در ساختار تشکیل‌دهنده این گروت موادی چون سیمان، الیاف و رزین اپوکسی و هاردنر اپوکسی دیده می‌شود. گروت اپوکسی در مقایسه با گروت سیمانی مقاومت بسیار بالاتری دارد.ین نوع گروت، از مقاومت بسیار خوبی در برابر نیروهای کششی، برشی و همچنین فشارهای دینامیکی برخوردار است. گروت اپوکسی به راحتی و سهولت اجرا می شود و زمان کمی نیاز است تا سفت و سخت شود.

گروت پایه سیمانی‌‌

گروت سیمانی در ساختار تشکیل‌دهنده خود الیاف پلی پروپیلن، سیمان و مواد منقبض‌کننده دارد و به راحتی تمامی حفره‌ها اعم از بزرگ و کوچک را می‌پوشاند.زیرا این نوع گروت، به صورت کنترل شده افزایش پیدا می کند. این محصول کاربردهای فراوانی در پر کردن حفره های مختلف، زیر سازی پایه های دکل ها، دستگاه های صنعتی و همچنین ستون ها و… دارد. 

نانو گروت


این گروت دانه‌های بسیار ریز و کوچکی دارد و معمولا برای پر کردن حفره‌های 2 سانتی‌متری مناسب است. تنها عیبی این گروت این است که در مقایسه با سایر گروت‌ها بسیار دیرتر خشک خواهد شد.

نانو گروت با نام گروت ریز دانه نیز مشهور است. به علت ریز بودن دانه های این نوع گروت، شاهد پر کردن هر چه بهتر فضاهای کوچک خواهیم بود.

گروت منبسط شونده

گروت منبسط‌ شونده تمامی خواص گروت پایه سیمان را دارد اما با درجه انبساط بسیار بالاتر و بیشتر که همین موضوع باعث می‌شود تا حفره‌های بسیار بزرگتر و وسیع‌تری را پر کند.

این نوع گروت حالت پودری داشته که برای استفاده از آن، مقدار مناسب از این پودر را با آب مخلوط کرده و در محل مورد نظر استفاده می کنند. به طور کلی حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است که این گروت منبسط و سخت شود.

کاربرد گروت

  • قابل استفاده در زیرساخت‌های فولادی و فونداسیون ماشین‌های سنگین
  • قابل استفاده برای آب‌بندی مخازن آبی
  • پرکردن تمامی منافذ و حفره‌های ریز و درشت در زیر صفحه‌ها و ستون‌ها

گروت سیمانی

نحوه استفاده از گروت

برای شروع کار بهتر است سطح مورد نظر عاری از هرگونه لکه رنگی، چربی و گردوغبار باشد تا بازده و کیفیت کار بالا برود، حال باید گروت مورد نظر را با آب ترکیب کرده و به خوبی مخلوط کنید تا گروت کاملا در آب حل شود. اگر میزان آب مورد استفاده شما زیاد باشد ملات حالت دوغابی پیدا خواهد کرد و برای بازده بیشتر به روی کار باید در چند مرحله روی کار اعمال شود، اما اگر از میزان آب کمتری استفاده کنید ملات خمیری شکلی به دست خواهد آمد که با استفاده از کاردک یا ماله باید به روی کار اعمال شود. توجه کنید که مواد آماده شده را نباید برای مدت زمان زیادی نگهداری کنید. برای اعمال گروت به سطح مورد نظر تنها 15 دقیقه زمان دارید در غیر اینصورت گروت فرآیند عمل آمدن و خشک شدن خود را آغاز خواهد کرد. معمولا تمامی گروت‌ها بعد از خشک شدن حدود 2 درصد منبسط خواهند شد، سطوحی که برای گروت‌ریزی انتخاب  می‌شوند معمولا حداکثر ضخامت 100 میلی‌متر را دارند.

ویژگی و مزایا گروت

  • مقاومت بسیار بالا هم در حالت خمیری و هم در حالت دوغابی و سیال
  • خاصیت سخت‌شوندگی بدون جمع شدن
  • استحکام بالا در برابر ارتعاشات و لرزش‌های خفیف و قوی
  • قدرت چسبندگی بسیار بالا به زیرکار فولادی و معدنی
  • مقاومت گروت در برابر عوامل مخرب محیطی و فشارها

مشخصات ظاهری گروت

گروت پودر خاکستری رنگی است که معمولا پس از ترکیب با آب بسیار رنگ تیره‌تری پیدا می‌کند، در ساختار تشکیل‌دهنده این مواد به هیچ عنوان از یون کلر استفاده نشده به همین دلیل دوست‌دار محیط زیست شناخته شده است. گروت را می‌توان تنها به مدت 6 ماه در بسته بند اولیه خود به دور از تابش مستقیم نور خورشید و سرما و یخبندان و در دمای +10 تا+30 درجه نگهداری کرد، در غیر اینصورت گروت کیفیت و بازده اولیه خود را از دست خواهد داد.

روش های گروت ریزی:

به طور کلی دو روش برای گروت ریزی وجود دارد که در این قسمت به شرح آن ها می پردازیم تا هرچه بهتر با گروت ها آشنا شوید…

گروت خشک:

در این روش، تمامی گروت ها در محل مورد نظر قرار می گیرند و با استفاده از نیروی تراکمی در جای خود قرار می گیرند.

گروت سیال:

این روش در اکثر مواقع برای مکان ها، حفره ها، برش ها و… که در محلی سخت و غیر قابل دسترس قرار دارند استفاده می شود. در این روش همان طور که از نامش پیداست، از گروتی استفاده می شود که حالت سیال و مایع دارد تا بتواند به محل مورد نظر قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا