صنایع شیمیایی

ملات پایه سیمانی چیست؟ ( کاربرد و مزایا استفاده از ملات پایه سیمان)

ملات پایه سیمانی

هر سازه‌ای متناسب با مواد و مصالحی که در ساخت آن استفاده می‌شود عمر مفید متفاوتی دارد، معمولا سازه‌هایی که از بتن در ساخت آن‌ها استفاده می‌شود عمر مفید بسیار طولانی‌تری دارند البته در صورت اضافه کردن مواد روان‌کننده و ابر روان‌کننده بتن پلی کربوکسیلاتی به بتن مقاومت و استحکام آن بیشتر خواهد شد در غیر اینصورت همانند سایر مصالح ساختمانی دیگر است.

اما به مرور زمان ممکن است سطح سازه تحت عوامل مخرب بیرونی مثل فشارهای خارجی، واکنش‌های شیمیایی، تغییرات آب‌و‌هوایی و در معرض تماس با مواد اسیدی قرار بگیرد و دچار آسیب‌هایی چون ترک خوردگی، زنگ‌زدگی و سوراخ‌های ریز و درشت شود، در این شرایط بهترین راه استفاده از ملات پایه سیمانی است.
ملات پایه سیمانی ( Cement base mortar ) در واقع نوعی ترمیم‌کننده بتن است که می‌تواند سطح بتن را همانند روز اول تمیز و عاری از هرگونه آسیب نشان دهد. در ساخت این ملات پایه سیمانی از سیمان استفاده شده و در ترمیم بتن خاصیت نفوذپذیری و مقاومت بسیار بالایی دارد. ملات پایه سیمانی انواع مختلفی دارند:

  1. ملات‌های سیمانی اصلاح‌پذیر با پلیمر
  2. ملات‌های سیمانی با پودر میکروسیلیس و الیاف
  3. ملات‌های سیمانی به همراه رزین پلیمری

کاربرد ملات پایه سیمانی

  • تعمیر و ترمیم انواع سازه‌ها و سازگار با هر نوع بتنی
  • ترمیم سازه‌هایی که در معرض تماس با آب قرار دارند چون اسکله‌ها، تونل‌های آبی، مخازن آب، استخرها، کانال‌های آبی و فاضلاب
  • محافظت از بتن و افزایش مقاومت بتن در برابر عوامل مخرب محیطی
  • تعمیرات سازه‌های صنعتی

ویژگی و مزایا ملات پایه سیمانی

  • مقاومت بسیار بالا در برابر عوامل محیطی
  • قابلیت استفاده هم با کاردک و هم با استفاده از دستگاه پاشش
  • اعمال سریع مواد روی سطح مورد نظر بدون نیاز به آماده سازی بستر
  • استفاده بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی
  • استفاده از روش پاششی حتی برای حفره‌ها و سوراخ‌های بزرگ
  • بدون انقباض

نگهداری و انبارداری ملات پایه سیمانی:

به طور کلی انباری که برای نگهداری ملات پایه سیمانی در نظر دارید، می بایست به دور از هر گونه تابش مستقیم نور خورشید و همچنین گرما و حرارت باشد.

به علاوه ملات پایه سیمانی می‌ بایست به دور از رطوبت و آب باشد. انبار و محلی که برای این ماده در نظر دارید، باید از بارش باران و رطوبت نیز به دور باشد.

به خاطر داشته باشید که این نوع ملات توانایی تحمل فشارهای زیاد را ندارد. پس انبار را به گونه‌ ای در نظر بگیرید که فشار زیادی به این محصول وارد نشود.

در صورت رعایت نکات فوق، این محصول تا ۱۸ ماه پس از تولید، قابل نگهداری است و می توان از آن برای امور مختلف استفاده کرد.

نکات ایمنی ملات پایه سیمانی:

تمامی افرادی که با ملات پایه سیمانی در ارتباط هستند، می بایست نکات اولیه را رعایت کنند تا مشکلات احتمالی را به حداقل برسانند.

استفاده از روپوش و دستکش محافظ به تمامی افرادی که در معرض این ماده شیمیایی هستند، توصیه می شود. زیرا در صورت تماس با پوست انسان می تواند منجر به ایجاد التهابات شود. در صورت بروز این اتفاق، حتما پوست را به صورت کامل شست و شو دهید و در صورت لزوم به مراکز درمانی مراجعه کنید.

نحوه استفاده از ملات پایه سیمانی:

اگر از جمله مصرف کنندگان ملات ترمیمی پایه سیمانی هستید، می بایست با نحوه استفاده از این محصول به صورت کامل آشنا باشید. در این قسمت مراحل استفاده از این ملات را به صورت کامل شرح داده ایم. با ما همراه باشید….

  1. در قدم اول سطح مورد نظر را برای اجرا این ملات آماده می کنیم. برای این منظور سطح مورد نظر را به صورت کامل تمیز می کنیم تا سطح عاری از هر گونه آلودگی، چربی، مواد آلاینده و… شود.
  2. در قدم دوم نقاطی که در سطح بتن بسیار سست و ضعیف هستند را شناسایی کرده و سعی می کنیم که قسمت های سست و ضعیف را تخریب کرده و به صورت کامل از بین ببریم.
  3. در قدم سوم به خاطر داشته باشید که سطح مورد نظر کمی ناهمواری داشته باشد و از خراش های ریز برخوردار باشد. این امر باعث می شود که ملات به خوبی به سطح مورد نظر جذب شود و بدون حرکت روی سطح قرار گیرد.
  4. در قدم چهارم سطح مورد نظر را به صورت کامل شست و شو دهید. به خاطر داشته باشید که کل سطح مورد نظر می بایست از آب آغشته شود و سپس مقادیر اضافی آن از روی سطح برداشته شود.
  5. در قدم پنجم مقدار مورد نیاز از آب و ملات ترمیمی را با یک دیگر مخلوط کرده و در درون دستگاه ریخته. سپس با یک همزن دور کم شروع به هم زدن ملات می کنیم. هم زدن را تا جایی ادامه می دهیم که مخلوطی یکنواخت حاصل شود و غلظت مورد نظر به دست آید. برای بدست آمدن ملاتی یک نواخت با غلظت مناسب به ازای هر ۲۵ کیلوگرم ملات حدود ۴ لیتر آب نیاز است.
  6. در قدم ششم سعی به اجرا ملات ترمیمی پایه سیمانی بر روی سطح مورد نظر می کنیم. برای این منظور اجرا به صورت دستی می باشد و با استفاده از کاردک یا ماله انجام می شود و لایه ای با ضخامت ۱۰ تا ۲۰ میلی متری ایجاد می شود.

مشخصات ظاهری ملات پایه سیمانی

ملات پایه سیمانی پودر خاکستری رنگی بوده که از موادی چون سیمان و الیاف‌هایی با مقاومت بسیار بالا ساخته شده است. معمولا مصالح پودری چون ملات پایه سیمانی را می‌توان در بسته بندی اولیه خود، به دور از تابش مستقیم نور خورشید و سرما و یخبندان در دمای +10 تا +30 درجه با حفظ کیفیت اولیه تنها برای 18 ماه نگهداری کرد. ملات پایه سیمانی نه برای محیط زیست ( فاقد یون کلر ) و نه برای سلامتی انسان‌ها هیچگونه ضرر و زیانی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا