مواد اولیه رنگ و رزین

رنگ سوله

رنگ‌ها هر کدام کاربرد خاص خودشان را دارند، برخی از آن‌ها پوشاننده، برخی تزئین‌کننده و برخی به عنوان نگهدارنده بر روی کار اعمال می‌شوند. در ادامه با یکی از رنگ‌های پرکاربرد پوشاننده به نام رنگ سوله بیشتر آشنا خواهید شد.

رنگ سوله چیست ؟

رنگ سوله بر پایه رزین‌های آلکیدی ساخته شده، در ساختار این نوع رنگ پیگمنت‌هایی چون زینک فسفات و کرومات دیده می‌شود. به دلیل وجود این پیگمنت‌ها در رنگ، رنگ سوله خاصیت پوشش‌دهی و مقاومت بسیار بالاتری را در برابر عوامل مخرب محیطی پیدا می‌کند. مواد اولیه تشکیل‌دهنده این رنگ‌ها رزین بوده و همین امر باعث شده تا مقاومت آن بالا رود.

انواع رنگ سوله

رنگ سوله انواع و اقسام مختلفی دارد اما از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. رنگ آلکیدی:

سرعت خشک شدن رنگ آلکیدی، با مقدار حجم استفاده شده از رنگ رابطه مستقیمی دارد. این نوع رنگ سوله در بیشتر مواقع به عنوان یک جلا دهنده و پوشش‌دهنده مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیشتر بر روی سطوح گچی و در و پنجره‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2. رنگ وینیل:

یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین رنگ‌های سوله، رنگ وینیل است. وینیل در برابر عوامل مخرب محیطی مقاومت بسیار بالایی دارد از این رو بیشتر در سازه‌های فلزی و اسکلت‌های فلزی از آن به عنوان یک پوشاننده و عایق استفاده می‌کنند. نکته مهم در رابطه با وینیل این است که حتما باید با استفاده از فرچه و قلمو روی کار اعمال شود، در غیر اینصورت نمی‌تواند به عنوان یک پوشش و محافظ خوب عمل کند. با استفاده از قلمو قدرت چسبندگی وینیل روی کار بیشتر خواهد شد.

3. رنگ اپوکسی و رنگ پلی اورتان:

از دیگر انواع رنگ سوله می توان به رنگ های اپوکسی و رنگ های پلی اورتان اشاره کرد. این دو نوع رنگ از جمله رنگ های دو جزئی محسوب می شود و برای استفاده از آن ها نیازمند یک اختلاط صحیح هستیم. از این نوع رنگ سوله به عنوان نوعی عایق و محافظ در برابر عوامل مخرب خارجی استفاده می شود. به گونه ‌ای که از رنگ های اپوکسی به عنوان اولین پوشش سازه های فلزی استفاده می شود

خرید رنگ اپوکسی

رنگ سوله اپوکسی پلی آمید

ویژگی‌های رنگ صنعتی سوله

  •  انعطاف‌پذیری بسیار بالا
  •  عدم نیاز به زیرسازی برای استفاده از آن
  •  چسبندگی بسیار بالا و سازگار با هرنوع سطحی
  •  به دلیل دارا بودن از پیگمنت‌های ضدخوردگی، می‌تواند به عنوان یک عایق و محافظ عمل کند.

کاربردهای رنگ سوله ای

از رنگ سوله ای در بخش‌های مختلفی همچون بخش‌های ساختمانی بخش‌های ساختمانی نیزاستفاده می‌شود؛ در این بخش‌ها معمولا رنگ با استفاده از قلمو یا فرچه بر روی کار اعمال می‌شود.

در محیط ‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی از رنگ سوله در بخش‌های تولید ماشین‌آلات، اسکلت‌های فلزی، لوازم خانگی و اداری و انواع مختلف تاسیسات فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما چون این رنگ‌ها بیشتر برای محیط‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی ساخته شده است، ترجیحا در محیط‌های مسکونی از آن‌ها استفاده نشود.

اما مهم‌ترین کاربرد رنگ سوله استفاده از آن در اسکلت‌ها و تاسیسات فلزی، سطوح چوبی و سطوح گچی است.

رنگ صنعتی سوله

آموزش استفاده از رنگ سوله

این رنگ به شدت قابل اشتعال است پس بهتر است که در ظروف مات، به دور از تابش مستقیم نور خورشید و حرارت بالا قرار بگیرد. این رنگ به قدری قوی و قابل احتراق است که اگر در محیط‌های سربسته استفاده شود باید تهویه مناسب در آنجا اعمال شود.
دمای مناسب برای نگهداری این رنگ‌ها معمولا منفی 10 درجه تا 40 درجه سانتی‌گراد است.

ساختار تشکیل دهنده رنگ سوله:

رنگ سوله ماده ای کاربردی در صنایع گوناگون می باشد و برای امور مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این رنگ همچون بسیاری از رنگ ها، دارای ساختاری مشخص است. در این قسمت سعی داریم شما را با ساختار رنگ سوله آشنا کنیم:

رنگدانه:

رنگدانه یکی از اعضای اصلی سازنده این دسته از رنگ ها می باشد که ترکیبات آلی و یا معدنی هستند. رنگدانه که با نام پیگمنت نیز شناخته شده است، منجر به تغییر در رنگ محصول می شود.  همچنین حضور رنگدانه از خوردگی رنگ سوله جلوگیری می کند.

مواد چسبنده:

مواد چسبنده یا بایندرها، از دیگر اجزای سازنده رنگ سوله می باشد که از روغن های طبیعی و یا رزین های مصنوعی تولید می شود. مواد چسبنده موجود در رنگ سوله، اصلی ترین جزء تشکیل دهنده این رنگ ها می باشد.

حلال:

حلال از دیگر اجزای سازنده رنگ سوله می باشد که اصولاً از این جز برای حل کردن مواد چسبنده استفاده می شود. به علاوه حلال ها می توانند به روان‌ سازی هرچه بهتر رنگ ها کمک کنند و در نهایت کاربر بتواند به راحتی از آن استفاده کند. حلال ها انواع مختلفی دارند و می توانند انواع مواد شیمیایی و یا حتی آب باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا